Den moderna genteknikens betydelse vid sjukdom

Onsdagen den 20 september kl. 17.30 föreläser årets högtidsföreläsare

Professor Ann-Christine Syvänen om

Den moderna genteknikens

betydelse vid sjukdom

Lokal: Rosénsalen, ingång 95, Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Ann-Christine Syvänen, professor i molekylär medicin vid Uppsala universitet, disputerade 1986 vid Helsingfors universitet. Hon har tidigare arbetat med metodutveckling för analys av enskilda basers variationer i DNA. Idag söker hon tillsammans med kliniska forskare genetiska orsaker till olika sjukdomar som t.ex. barnleukemi och SLE.

Vid mötet kommer Hwasserska priset för bästa avhandling vid Medicinska fakulteten, läsåret 2016/2017 att delas ut.

Efter föreläsningen inbjuds föreningens medlemmar t.ill middag kl. 19.00 på Gästrike-Hälsinge nation, Trädgårdsgatan 9, Uppsala. Föranmälan är absolut nödvändig och göres till klubbmästaren Lars Bäcklund SENAST torsdagen den 14 september antingen per e-post till Lars.Backlund@medsci.uu.se eller till telefon 018-30 17 10. Telefonsvarare finnes. Ange om ev. matallergi eller önskemål om vegetarisk kost.

Reservera även följande datum:

• Fredagen den 20 oktober  kl. 8.30-16.00 – Rudbeckdagen om psykisk ohälsa
    Programmet finns HÄR.